HOTEL VIVRE

HOTEL VIVRE

Számít a külső? Nagyon is!

2020. február 19. - hotel vivre

Hányszor hallottad már, hogy nem számít a külső, mindegy, hogy festesz, a lényeg mindig belül van? És hányszor kellett kint ácsorognod egy szórakozóhely előtt, mert nem engedtek be a belsőd miatt? Na és milyen gyakran engedtek be egy dress-code-os eseményre rosszul felöltözve, mert a héten már másodjára kísértél át egy öregurat a kereszteződésen?

Világunk egyik legnagyobb átverése, hogy nem számít a külső. Számtalanszor hallgattuk anyáinkat, hogy végül úgyis megtaláljuk az igazit, mindegy, hány kilóval mutat többet a mérleg, a lényeg úgyis belül van. Aztán hidegzuhanyként ér, mikor először kell csinosabban felöltözni egy színházba, és nem tudunk mit felvenni, vagy két nap kutakodás után sem találunk megfelelő öltözetet egy állásinterjúra.

Fogadjuk el: ugyanúgy, ahogy a belső, számít az is, hogyan nézünk ki, milyen az alakunk, és milyen ruha van rajtunk.

Sosem felejtem el, egyszer sikerült elmennem melegítőben (menő melegítő volt, na) egy nívósabb cukrászdába. Ácsorogtunk a párommal a bejáratnál, vártuk, hogy odajöjjön hozzánk az ültető ember, de csak nem jött. Mikor kezdett kellemetlenné válni a dolog, úgy döntöttünk, nem erőltetjük.

2_1.jpg

Az alábbi fotósorozat döbbenetes bizonyíték arról, amiről beszélek. Egy olyan világban élünk, ahol, ha nem is a márkák, számít, mi van rajtunk. Számít, mikor mostunk utoljára hajat, és milyen színű a körmünk.
Az átalakítások Alexandr Rogov munkáját dicsérik. Az orosz stylist hitvallása szerint a stílus nem pénz kérdése, csupán döntésé: kreatívan kell tudnunk hozzányúlni a ruháinkhoz, és tisztában kell lennünk, mi áll jól az alakunkhoz.

Úgyhogy ahelyett, hogy igyekszünk beleszuszakolni magunkat egy olyan dobozva, amire az van írva: elfogad a világ, bárhogy is nézek ki, valljuk be magunknak: igenis fontos, hogy milyennek mutatkozunk mások előtt. Otthonra pedig jó lesz az a pizsi, amit már napok óta igyekszünk lecserélni.

10.jpg

1_1.jpg

3_1.jpg

4_1.jpg

5_1.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hotelvivre.blog.hu/api/trackback/id/tr2815481190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örömhernyó 2020.02.19. 16:31:19

Volt ez már legalább két másik blogon is. A brutál mennyiségű photoshop azért látszik az utána képeken. Az arc és nyak ráncait az új frizura és ruha nem simítja ki. Ahhoz kellett a fotóbolt.

szbszig 2020.02.19. 16:32:59

Ez a fotósorozat hány éve kering a neten? Már azt sem tudom, hányadik cikket vagy blogbejegyzést látom róla.

MPL firstlady 2020.02.19. 17:14:51

nagyon szép..... soha nem fognak szegények így kinézni maguktól mert nem tudják elkészíteni ezt a "kőműves munkát" és ruhatárat sem cserélnek valszeg....önbizalomnövelő (lol) fotósorozatnak és ismerősöknek csodálkozáshoz faszbúkon és instán tökéletes.....de minek?

"Aztán hidegzuhanyként ér, mikor először kell csinosabban felöltözni egy színházba, és nem tudunk mit felvenni, vagy két nap kutakodás után sem találunk megfelelő öltözetet egy állásinterjúra

már megbocsásson a posztoló, de miért "csinosan" kell színházba menni? rendesen felöltözni nem elég? állásinterjúra megfelelő öltözet.... most képzeld el azért, amit írsz.....és vonatkoztass el a manager image-től, hogy öltöny nyakkendő meg kiskosztüm....
amiről te beszélsz azt nem "csinosnak" hívják a színházba járók sem, hanem normális, alkalomhoz illő öltözetnek.
mindenkinek van legalább egy alap "ünneplője", amit felvehet. ha más nem sötét gatya/szoknya fehér blúz. nem kell ezt túllihegni

eßemfaßom meg áll 2020.02.19. 18:46:00

aktuális és eredeti tartalom

2020.02.20. 08:03:25

@eßemfaßom meg áll: Jaj már!
Egy csecsmőnek minden vicc új. Én például még nem találkoztam a képsorozattal és tetszik. Ok, full beleadtak mindent, de erős változások. A photoshoppolás kb. negyedrésze a mindenkori Nők lapja címlapoknak.

Felk a fejjel, Posztoló, jöhetnek még ilyenek!

balazsman 2020.02.20. 08:19:28

@Könyveslány: nem érted vagy nem akarod érteni...
ha a poszt arról szól, hogy átlagemberek is javíthatnak megjelenésükön megfelelő sminkeléssel, öltözködéssel, akkor nincs helye a fotosopnak és világítási trükköknek, mert éppen a mondanivalót ássa alá.
"átlagemberek is nézhetnek ki úgy, mint a sztárok, ha ugyanakkora stáb dolgozik rajtuk és ugyanannyi grafikus javítja fel a fotókat, mint a sztárok esetében".

Muhammad Balfas 2020.02.20. 09:37:15

Volt egy ilyen jellegű műsor is pár éve. Többnyire lepukkant 40-es , 50-es nőket renováltak adásonként.. Kozmetikus , fodrász , stylist , fogorvos. Az adott epizód elején és végén is járókelők tippelték meg az alany korát. A különbség persze elég jelentős volt. Itthon Lakatos Márk koppintotta le..

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2020.02.20. 10:52:48

Mondjuk a photoshoptól függetlenül az is jó trükk, hogy az alanyok szinte kizárólag csak a csini képeken mosolyognak (:

eßemfaßom meg áll 2020.02.21. 11:36:40

@Könyveslány: ha még nem találkoztál vele akkor nagyon el akartad kerülni eddig :)
süti beállítások módosítása