HOTEL VIVRE

HOTEL VIVRE

Mennyivel érsz többet, mint egy állat?

2019. szeptember 23. - hotel vivre

Szívesen háborodunk fel azon, ha valakit rommá aláznak és vernek a munkahelyén – kivéve, ha állatokról van szó.
Döbbenten figyeli az ország, hogy cicákat ásnak el, és kutyákat kötnek autók után, mert éppen ezt valaki megoldásnak tartja bármire is.

shafiqul1_1.jpg

De tovább megyek: nálam már az állatokat szórakoztatásra használó cirkusz is kiveri a biztosítékot, no meg például a Hortobágyon folyó gasztroshow is. Itt két fogás között megcsodálhatjuk, hogyan fekszik le egy ló, akinek nem szokása földön feküdni. Egy végtelenül tehetséges csikóslegény még azt is előadta egy ilyen alkalommal, hogyan tud ráállni a lóra, akinek nem hiszem, hogy ez volt „álmai munkája”.

shafiqul2.jpg

shafiqul3.jpg

Hol húzódik a határ aközött, hogy állatbarát módjára használjuk az állatokat vagy bántjuk őket a szó szoros értelmében?
Hát sehol! Nincs különbség a kettő között!
Percenként kihal egy faj a Földön, mert mi, emberek egyre nagyobb területet hódítunk meg magunknak. Egyre nagyobb szelet kell nekünk az óceánokból, a földből és a légkörből is.

shafiqul4.jpg

shafiqul5.jpg

Shafiqul Islam egy fotósorozaton keresztül mutatja be, hogy egy bangladesi állatkertben, miután az utolsó látogató is elhagyta a helyet, az állatok nem gyűlnek össze vidámat, és osztják meg egymással, hogyan telt a napjuk, és mennyire megéri a sok gyerekmosolyt látva bezárva lenni, annak ellenére, hogy tök jól éreznék magukat a szabadban is. Az állatok megtörtek és szomorúak.
Olaszországban már kitiltották az állatokat a cirkuszokból, így lassan remélem, az egész világra sor kerül, mert nem arra születtek, hogy minket szolgáljanak!

Fotókredit: www.instagram.com/iamshaon

A bejegyzés trackback címe:

https://hotelvivre.blog.hu/api/trackback/id/tr3415160548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása